Начало / Новини / Други / Агенцията по заетостта набира земеделци за работа в Германия

Агенцията по заетостта набира земеделци за работа в Германия

agnews.bg

Агенция по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда набира кандидати за работа в селскостопанския сектор на Германия.

Търсят се специалисти с професионално образование и опит или с дългогодишен опит по следните професии:

– Специалист в селското стопанство – произвеждат земеделски и животински продукти съобразно изискуемото от пазара качество. В допълнение, проследяват производствените процеси в земеделските стопанства.
– Животновъд – свиневъд – специализиран в отглеждане, доставка и продажба на свине и прасенца, като се следи спазване на качеството на продукцията.
– Животновъд – говедовъд – произвежда и доставя за разплод и за клане едър рогат добитък и млечни крави във фермите, като се следи за постигане на производствените цели на животновъдството: качествени меса и добив на мляко.
– Дояч – доене на ръка или доене с доилен апарат. Използват се автоматични системи за доене и модерни програми за управление на стадото.
– Земеделски помощник – подпомага професионалистите в цялата практическа работа в производството на земеделски и животински продукти – работа със семена, грижи и събиране на реколтата, дейности по борба с вредителите и плевелите; подготовката на почвата или при създаване и поддържане на пътища, отводнителни системи и подпорни стени; подпомагане поддръжката на селскостопанска техника, машини и оборудване; по-прости дейности по поддръжка на сградите ; зареждане на хранилките; при наличие на магазин – подреждане на рафтове, декорация на витрини, правилно съхранение на селскостопански и животински продукти .
– Механик за селскостопански машини – ремонт и поддържане на селскостопанска техника
– Професионален шофьор – управление на селскостопанска техника и камиони.
– Електротехник – отговорен за монтаж, пускане в експлоатация, поддръжка и ремонт на електрически инсталации. Това също така включва задачи за планиране и обслужване на клиенти.
– Механик на санитарни, отоплителни и климатични инсталации – отговорен за планиране и инсталиране на съоръжения и системи, както и техническата им поддръжка и ремонт.

Кандидатите следва да имат начални познания по немски език и да изпратят автобиография на немски език на : alfaagrar@az.government.bg

Интервютата ще се проведат в края на месец ноември и началото на декември 2015г.

Специалистите, които бъдат поканени за интервю, ще бъдат запознати с общите условия на проекта, с работодателите и работните места.

Интервютата ще се проведат:

– на 30 ноември в гр. Плевен
– на 01 декември в гр. Русе
– на 02 декември в гр. Ямбол
– на 03 декември в гр. Пловдив

За повече информация натиснете ТУК.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.