Начало / Новини / Земеделие / Агрион продава земя по 300 лв. за декар

Агрион продава земя по 300 лв. за декар

thumb_850x560_58cffd63a2086

Лидерът в управлението на земеделски активи Агрион пуска за продажба земеделски земи в цялата страна. Цените са много атрактивни и започват от 300 лв./дка, съобщиха от дружеството. Цената на парцелите,тяхното местоположение и големина може да се видят на сайта на компанията http://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform/.

„Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си“, казаха от Агрион. Това ще доведе по-ефективно и модерно земеделие, което ще позволи на фермерите да кандидатстват за субсидия по различни европрограми.

Окрупняването на терени покачва значително крайната цена на земеделската земя и собствениците могат да спечелят повече, ако впоследствие решат да я продават.

Покупката на парцели от Агрион може да стане на разсрочено плащане за период от три години без първоначално самоучастие, съобщиха от дружеството.

Земеделските земи привличат и все повече инвеститори, които търсят подходящи терени, за да вложат свободните си средства, твърдят експерти в недвижимите имоти. Сметките показват, че това е много добра дългосрочна инвестиция със сигурна доходност. При средно покачване на цената с приблизително 4 % на година и рента от 50 лв., покупката на поземлен имот от Агрион за 300 лв. би могла да донесе доходност от близо 10 % дори и ако се налагат допълнителни инвестиции в разработване на парцела. Това значително надскача рентабилността от инвестиционни фондове, като се избягва тяхната волатилност и несигурност. За сравнение – доходността при банковите депозити в момента не надхвърля 0,05 %.

Мнението на експертите в бранша е категорично, че ако допреди няколко години земеделската земя е разглеждала като място или средство за получаване на земеделска продукция, то в момента тя се приема като инвестиционен актив. Агрион предлага безплатно и списък от фирми, които при нужда могат да направят допълнително разработване или почистване на купената земя.

„С продажба на атрактивни имоти искаме да искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването, и обработката на земеделска земя“, казаха от Агрион. Във всеки от регионалните офиси на компанията купувачите могат да получат абсолютно безплатно експертни съвети, информация за пазара, както и търговски и юридически консултации.

© 2018 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.