Начало / Новини / Други / БАБХ стартира извънредни проверки в зимните курорти

БАБХ стартира извънредни проверки в зимните курорти

34ca6cc12da6be218bcad7cdd87a86c3

Българската агенция по безопасност на храните стартира извънредни проверки в зимните ни курорти. Инспекциите се провеждат на територията на Областните дирекции по безопасност на храните в София, София област, Благоевград и Смолян, където са разположени големите ни зимни курорти. Инспектират се заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, както и такива с дейност кетъринг и предлагащи услугата “ол инклузив“.

Инспекторите следят за произхода, правилното съхранение и етикетиране на храните и суровините, сроковете на годност, прилагането на системи за управление на безопасността на храните, както и съответствието на материално-техническата база и оборудване. Проверките ще продължат до края на зимния туристически сезон. В обектите за обществено хранене се следи и дали служителите притежават висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или имат придобита квалификация в същата област по смисъла на Закона за занаятите. Проверява се и дали заетите в производството и търговията с храни са преминали предварителни и периодични медицински прегледи.

Областните дирекции по безопасност на храните направиха срещи с бизнес-операторите по места преди началото на сезона, където им бяха разяснени новостите в законодателството. Беше им обърнато внимание и какви са били най-често срещаните нарушения с цел да се гарантира безопасността на туристите по отношение на храненето.

© 2016 AGnews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AGnews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.