Начало / Новини / Земеделие / Био конгрес в Пловдив среща земеделски производители с клиенти

Био конгрес в Пловдив среща земеделски производители с клиенти

fermerski-pazar

Днес е последният ден за подаване на заявки за участие в първия по рода си в България конгрес по биоземеделие. Наши земеделци, производители на биологични продукти, ще могат да се срещнат с потенциалните си клиенти от Европа. Форумът, на тема „В следващия век“, ще се проведе на 22 и 23 февруари 2016 г. в хотел „Санкт Петербург“ в град Пловдив. Организатор на събитието е „Кива БЦС Еко–Гаранти“ – ЕООД. Инициативата за първия конгрес по биологично земеделие в България е на холандеца Йоханнес Куулс.

За форума в Пловдив ще пристигнат представители на най-големият производител на бебешки храни в света, на фирма за производство на чай, екстракти и билки от всички видове растения. Ще се представят и компании за семена за пекарната индустрия, съобщи Куулс. По този начин холандецът, който е и независим консултант към Европейската комисия, ще помогне на българските биопроизводители да намерят своите пазари извън страната. На конгреса ще бъдат и от Wyn River, свързани с т.нар. бизнес ангели и акселератори, които намират дофинансиране на перспективни проекти.

На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. По време на двудневния форум лекции ще изнесат академик Атанас Атанасов от „Съвместен геномен център“ – София, д-р Иван Колчаков от Фондация „Зелена биоорганична България“ , проф. Димитър Греков от Аграрен университет – Пловдив, немски и холандски учени.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.