Начало / Новини / Земеделие / Био конгрес в Пловдив среща земеделски производители с клиенти

Био конгрес в Пловдив среща земеделски производители с клиенти

fermerski-pazar

Днес е последният ден за подаване на заявки за участие в първия по рода си в България конгрес по биоземеделие. Наши земеделци, производители на биологични продукти, ще могат да се срещнат с потенциалните си клиенти от Европа. Форумът, на тема „В следващия век“, ще се проведе на 22 и 23 февруари 2016 г. в хотел „Санкт Петербург“ в град Пловдив. Организатор на събитието е „Кива БЦС Еко–Гаранти“ – ЕООД. Инициативата за първия конгрес по биологично земеделие в България е на холандеца Йоханнес Куулс.

За форума в Пловдив ще пристигнат представители на най-големият производител на бебешки храни в света, на фирма за производство на чай, екстракти и билки от всички видове растения. Ще се представят и компании за семена за пекарната индустрия, съобщи Куулс. По този начин холандецът, който е и независим консултант към Европейската комисия, ще помогне на българските биопроизводители да намерят своите пазари извън страната. На конгреса ще бъдат и от Wyn River, свързани с т.нар. бизнес ангели и акселератори, които намират дофинансиране на перспективни проекти.

На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. По време на двудневния форум лекции ще изнесат академик Атанас Атанасов от „Съвместен геномен център“ – София, д-р Иван Колчаков от Фондация „Зелена биоорганична България“ , проф. Димитър Греков от Аграрен университет – Пловдив, немски и холандски учени.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.