Начало / Новини / Европроекти / Близо 4 хиляди фермери за кандидатствали за европейско подпомагане

Близо 4 хиляди фермери за кандидатствали за европейско подпомагане

ЗЕМЕДЕЛЦИ

Близо 4 хиляди фермери за кандидатствали за европейско подпомагане по мярката „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“.

Исканата субсидия превишава два пъти заложения бюджет от 60 млн. лева и се налага експертите да направят отново оценка на проектите, за да бъдат финансирани най-добрите от тях, уточняват от фонд “Земеделие”.

60 милиона лева по тази мярка позволяват подпомагане на две хиляди души, тъй като има фиксирана субсидия от 15 хиляди евро за всеки проект. От фонд “Земеделие” съобщават, че бюджетът е надхвърлен с над 50 милиона лева и затова ще се премине към рамкиране на проектите като ще се вземат под внимание приложените документи и бизнес плановете на кандидатите. Интересът към тази мярка е изключително голям, тъй като целта е да се подпомогне и укрепят малките земеделски стопанства чрез модернизация и технологично обновление. С предимство ще се ползват проекти за плодове, зеленчуци и за животновъдни ферми в планинските райони.

Финансовата помощ е безвъзмездна и се предоставя за срок от пет години, при условие че представеният бизнес план е изпълнен коректно.

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.