Начало / Новини / Брутната добавена стойност в земеделието на Област Монтана нарасна с близо 10 млн. лв.

Брутната добавена стойност в земеделието на Област Монтана нарасна с близо 10 млн. лв.

Зам.-министър Димитров:

„Брутната добавена стойност в земеделието на Област Монтана през последните години нарасна с близо 10 млн. лв.“ Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров в град Монтана по време на среща със земеделски производители в рамките на кампанията на Министерството „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“. По думите му в региона се развива разнообразна земеделска дейност и е пример за това как всяко селскостопанско производство може да намери своето място.

Заместник-министърът каза още, че целта на Кампанията е да се покаже на гражданите, че българският земеделски производител предлага продукция, достойна за нашия пазар. Според него, все повече български стоки трябва да бъдат предлагани по магазините, тържищата и пазарите. Той припомни, че Министерство на земеделието и храните подкрепя и законодателно хранително-вкусовата промишленост в страната.

В Област Монтана има 109 регистрирани оператора на биологично растениевъдство, което е 1,8 % от системата на контрол в страната. Основни култури, отглеждани по биологичен начин са слънчоглед, пшеница, рапица, царевица за зърно и бял трън. В периода 2014 – 2016 г. се отчита увеличение на броя на всички категории животни от Областта, заявени за директна подкрепа, като при биволите този ръст достига близо 11 пъти.

На срещата със земеделски производители присъстваха и народният представител Десислава Атанасова, областният управител Ивайло Петров и заместник-кметът на Монтана Станислав Станоев.

Заместник-министър Димитров откри изложението „Подкрепяме българското“, на което 28 производители от областта представят продуктите си, сред които хляб, яйца, млечни и месни продукти,вино, плодове, зеленчуци, оцет, боза, мед и др.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

40502_425_282

Започна приемът на документи за компенсации от природни бедствия за 2019 г.

От  1 октомври 2019 г., започна прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.