Начало / Новини / България и Виетнам водят преговори за сключване на Споразумение за свободна търговия

България и Виетнам водят преговори за сключване на Споразумение за свободна търговия

agnews.bg

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с г-н Хоанг Чунг Хаи, заместник-министър председател на Социалистическа Република Виетнам, в гр. Ханой.

Двамата обсъдиха постигнатите резултати от проведената Двадесет и трета сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Зам.-министър Димитров заяви, че България приема Виетнам за свой надежден партньор, с когото успешно да работи в посока на международната интеграция. „Поставихме си амбициозни задачи, които могат да бъдат ефективно реализирани при задълбочаване на търговско-икономическите отношения“, допълни той.

От своя страна заместник-министър председателят, г-н Хаи, запозна българската делегация с предизвикателствата, които стоят пред Виетнам в областта на селското стопанство. „Обработваемата земя във Виетнам е ограничена. Имаме желание да преструктурираме земеделието, чрез въвеждането на високодобивни култури”, поясни той.

В заключение Цветан Димитров посочи, че страната ни изразява подкрепа за водене на преговори за сключване на Споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и Виетнам.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

40502_425_282

Започна приемът на документи за компенсации от природни бедствия за 2019 г.

От  1 октомври 2019 г., започна прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.