Начало / Новини / България и Кипър ще задълбочат сътрудничество в областта на земеделието

България и Кипър ще задълбочат сътрудничество в областта на земеделието

????????????????????????????????????

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев проведе срещна с министъра на земеделието, развитието на селските райони и околната среда на Република Кипър г-н Никос Куялис в рамките на работно посещение в гр. Никозия.

Двамата обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството в областта на земеделието и храните и параметрите на бъдещия меморандум между България и Кипър, който ще бъде подписан през 2016 г.

Зам.-министър Грудев представи възможностите за увеличаване на реализацията на български селскостопански стоки, които биха намерили добър прием на пазара на Кипър, като: традиционни млечни и месни продукти, плодови и зеленчукови консерви, гъби, мед, вина, минерални води, тютюн и тютюневи изделия, вина, спиртни напитки и др.

Обмен на научната и техническата информация и документация, обмен на стажанти, научни делегации и специалисти и провеждане на съвместни селскостопански научноизследователски програми в различни области са също от взаимен интерес.

В рамките на посещението зам.-министър Грудев ще посети опитна станция за изследвания в селското стопанство в гр. Ларнака и лозови масиви с винарна в гр. Лимасол.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

40502_425_282

Започна приемът на документи за компенсации от природни бедствия за 2019 г.

От  1 октомври 2019 г., започна прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.