Начало / Новини / България подписа споразумение с Беларус за сътрудничество в областта на земеделието и безопасността на храните

България подписа споразумение с Беларус за сътрудничество в областта на земеделието и безопасността на храните

Споразумение - България с Беларус

България и Беларус подписаха споразумение за сътрудничество в областта на земеделието и безопасността на храните. Споразумението от българска страна подписа заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, който заяви, че трансграничното сътрудничество е от изключително значение за сектор „Земеделие“.

По време на сесията зам.-министър Димитров подчерта необходимостта от обединение на държавите  в борбата с болестите по животните, които могат да доведат до големи проблеми и загуби за икономиката. Цветан Димитров  проведе среща и със своя беларуски колега г-н Игор Брило, на която бяха обсъдени възможности за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на млечното овцевъдство, водоплаващите птици, безопасността на храните, както и обмен на информация по отношение на ветеринарните и фитосанитарни сертификати за търговия.

Споразумението има за цел да доразвие и укрепи сътрудничеството между България и Беларус в областта на растениевъдството, животновъдството и развитието на селските райони чрез провеждането на съвместни консултации.  Между страните бе създадена и работна група  от представители на двете министерства.

© 2015 Fermeri.BG | Всички права запазени. Позоваването на Fermeri.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

Pigs on the farm. Happy pigs on pig farm. piglets

Огнище на Афиканска чума при домашни свине е потвърдено в България

На 31.08.2018 г. Националната референтна лаборатория потвърди инфекция с вируса на африканска чума при домашни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.