Начало / Новини / България ще подкрепи всеки един оператор от Виетнам, който иска да изкупува тютюн

България ще подкрепи всеки един оператор от Виетнам, който иска да изкупува тютюн

тютюн

България ще подкрепи всеки един оператор от Виетнам, който иска да изкупува тютюн. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с Н.Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан, извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа Република Виетнам в България. Министър Танева подчерта, че в сферата на земеделието двете страни имат много добро сътрудничество.

„Обемите на производство на земеделски продукти нарастват. България е сигурна среда за инвестиция и развитие на бизнес“, каза още Десислава Танева и допълни, че доброто сътрудничество между двете страни е допълнителна предпоставка.

От своя страна Н.Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан заяви, че между България и Виетнам съществува значителен потенциал за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери на селското стопанство. Тя допълни, че за последните години аграрният стокообмен между двете страни отбелязва ръст, в резултат на увеличение на българския износ.

През 2015 г. стойността на изнесените за Виетнам селскостопански стоки достига 20,4 млн. щатски долара, което е над три пъти повече спрямо предходната година. Основните продукти, които България изнася за Виетнам през последните две години са слънчоглед и пшеница, като през 2015 г. се наблюдава рязко увеличение на износа на пшеница.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.