Начало / Новини / Български млекопроизводители се включват в протеста на сектора в Брюксел

Български млекопроизводители се включват в протеста на сектора в Брюксел

Протест срещу липсата на мерки в подкрепа на млечния сектор организират днес в Брюксел фермери от много европейски страни. Той съвпада с очакваното заседание на земеделските министри от евросъюза, на което трябва да се реши какви стимули са необходими в този сектор.

И министър Десислава Танева ще вземе участие в заседанието, а група от около 50 български фермери ще подкрепят искането на нашата страна за допълнителни мерки за развитие на млечното животновъдство, каза за Радио Стара Загора Танчо Колев, председател на  Националното сдружение на млеко-и месопроизводителите в България и допълни, че загубите за отглеждане само на едно млечно животно вече достигат 700-800 евро.

„Ние не сме доволни и от това, че държавата не осъществява контрол върху използването на кондензирано мляко. Никъде в България по технология не е предвидено да се прави кисело мляко, кашкавал или сирене от кондензирано мляко. Държавата си затваря очите“, каза още Танчо Колев и допълни, че след причините за недоволството на фермерите са и загубите, които търпи сектора от наложеното на Русия ембарго.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

Pigs on the farm. Happy pigs on pig farm. piglets

Огнище на Афиканска чума при домашни свине е потвърдено в България

На 31.08.2018 г. Националната референтна лаборатория потвърди инфекция с вируса на африканска чума при домашни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.