Начало / Новини / Българското земеделие отбелязва възходящ тренд в производството на всички отрасли за 2015 година

Българското земеделие отбелязва възходящ тренд в производството на всички отрасли за 2015 година

agnews.bg

Българското земеделие отбелязва възходящ тренд в производството на всички отрасли за 2015 година. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на 25-тата Международна селскостопанска изложба „АГРА“ 2016. Тя уточни, че въпреки трудностите, които срещнаха земеделските стопани през изминалата година, се отчита ръст на всички видове животни, с изключение на млечното говедовъдство. Министър Танева отбеляза, че благодарение на стартиралите през 2015 г. две нови схеми за обвързана подкрепа, се отбелязва ръст и в броя на животните под селекционен контрол.

„За изминалата година отчитаме също най-висок ръст в биологичното производство, както и увеличение с над 30 % на операторите в системата на контрол. При трайните насаждения и зеленчуците отбелязваме увеличение в производството“, каза още Десислава Танева. Тя изрази надежда, че благодарение на мерките за подкрепа в обхвата на директните плащания, страната ни ще продължи да развива балансирано земеделско производство. „Нашата цел е този възходящ тренд да стане устойчив и да се увеличат доходите на земеделските производители“, допълни министърът на земеделието.
Министър Танева съобщи, че в края на тази седмица ще бъдат разплатени още 143 млн. лв. по няколко от мерките в обхвата на директните плащания за необлагодетелствани райони и Натура 2000.

„Радвам се, че в рамките на тазгодишната изложба, Селскостопанската академия може да предостави на българските земеделски производители нови сортове и нови технологии, с които да подобрим ефективността си“, подчерта още тя.

На организаторите, изложителите и земеделските производители, присъстващи на едно от най-мащабните изложения, министър Танева пожела възстановяване на стари и откриване на нови пазари.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.