Начало / Новини / Георги Костов: Над 100 хиляди хектара ще бъдат обявени от МЗХ за стари гори

Георги Костов: Над 100 хиляди хектара ще бъдат обявени от МЗХ за стари гори

Над 100 хиляди хектара ще бъдат обявени от МЗХ за стари гори

Над 100 хиляди хектара ще бъдат обявени за стари гори и в тях няма да се водят сечи, с цел опазване на биоразнообразието в изпълнение на ангажиментите ни по Натура 2000. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при своето участие във Фестивала Зелени дни в София.

Той подчерта, че министерството работи отговорно и последователно в защита на българските природни ресурси и промотирането на българските храни и природа. Заместник-министърът посочи, че в правомощията на министерството са 9 милиона ха земеделски и горски територии в страната. Затова даването на шанс за прилагане на зелени политики и защита на биоразнообразието и природосъобразния начин на живот и производство на храни и други природни продукти е сред основните приоритети на настоящия екип.

Заместник-министър Костов припомни, че и в момента тече национална кампания на Министерство на земеделието и храните „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО”, с която изразяваме своята трайна подкрепа към развитие на биоземеделието и чистите храни, произведени в България. Българските производители заслужават да получат шанс, защото всеки търси българските продукти, подчерта доц. Костов.

© 2015 AGnews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AGNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.