Начало / Новини / Европроекти / Горските сдружения и кооперации ще се предложат да бъдат допустим бенефициент по ПРСР

Горските сдружения и кооперации ще се предложат да бъдат допустим бенефициент по ПРСР

Ще предложим горските сдружения и кооперации да бъдат допустим бенефициент по горските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това заяви Десислава Танева по време на среща с представители на дърводобивни предприятия в град Чепеларе. Танева коментира, че предложението на бранша е добро и Министерството ще обсъди с Европейската комисия възможността да могат да кандидатстват по Програмата.

По време на срещата заместник-министър Георги Костов обяви, че цената на падналата иглолистна дървесина са огрев ще бъде намалена от 5 на 3 лева без ДДС. Това касае района на Южноцентралното държавно предприятие и ще влезе в сила от 1 октомври. „По този начин дървата ще бъдат запазени и за следващата година, защото ако останат в гората ще изгният“, коментира зам.-министърът.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства на официалното откриване на спортна площадка в село Оряховец, област Смолян, която е изградена по подхода Лидер на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Проектът е на стойност 190 хил. лева.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.