Начало / Новини / Гръцките фермери заплашват със затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни

Гръцките фермери заплашват със затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни

гръцки фермери-agnews.bg

Гръцките фермери увеличават времето за блокади и заплашват с безсрочно затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни,съобщи БНР. Трафикът вътре в страната също е затруднен от прекъсване на движението по магистралата “Егнатия”.

Фермерите от различни краища на Гърция предупреждават за продължителна или пълна блокада на централни пътни артерии и на граничните пунктове. Лидерът на земеделския синдикат в Серес, Стергиос Лицос, съобщи за общо решение да се блокира напълно граничният пункт “Промахон-Кулата”, като няма да се допуска преминаването и на леки автомобили и автобуси. На другите гранични пунктове с България и Турция засега спазват програма – по два часа на обяд и два часа вечер. По същия сценарий прекъсват и движението на границите с Македония и Албания.

При Верия блокираха напълно магистралата. При пътен възел Темби, където са разположени над 2 хиляди трактори, затвориха движението преди час и заявиха, че протестите ще продължат до края на деня.

Затруднено е движението в цяла Гърция, като на блокираните от фермери и техника места се използват обходни маршрути. Силно увеличени са силите на пътна полиция.

Фермерите заявиха, че не желаят преговори с правителството за промени в спорния проектозакон, а пълното му оттегляне.

Очаква се в следващите дни да се блокира и достъпът до летища и пристанища. Синдикатите обявиха обща национална стачка в четвъртък – 4-ти февруари.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.