Начало / Новини / Гръцките фермери отново на протест

Гръцките фермери отново на протест

гръцки фермери-agnews.bg

Фермерите в Гърция са в готовност да започнат блокади по пътищата в знак на протест срещу договорения с кредиторите скок на данъците,съобщи БНР.Гръцките фермери заплашват депутатите, че няма да ги допуснат в избирателните райони, ако подкрепят промените.

Земеделците не постигнаха споразумение при последните преговори с министъра на аграрното развитие и затова искат среща с премиера Алексис Ципрас. Не се очакват пълни блокади докато тя не се проведе, но някои фермерски съюзи вече са готови с местата за затваряне на на пътищата, а други все още се организират за протести.

Земеделците от Лариса са категорични, че от утре започват блокиране на магистралата, а тези от Халкидики струпват техника в близост до летище Солун, но оставят отворени централни пътни артерии. Много трактори се насочват и към пристанищата, но фермерите не съобщават дали смятат да блокират пътища, а на други места машините са разположени в близост до основни трасета. В района на Серес-Промахон също се увеличават фермерите, готови да протестират, но без да затварят граничния пункт с България. Селскостопанска техника има струпана и около Драма и Кавала.

Не може да се предвиди къде ще има блокади, защото практиката на фермерските протести е в изненадващото на затваряне на пътищата.

Подготвят се и демонстрации по островите.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.