Начало / Новини / Гръцките фермери подготвят нови протести

Гръцките фермери подготвят нови протести

105430b69b6f5a8e0d8b00f1b79e4dab

В неделя е последното заседание на Съвета на фермерите, за да се реши, кога започват протести,съобщи БНР. От аграрните райони се подготвят отново да извадят тракторите по пътищата.

Пенсионната реформа, както и промените в данъчното облагане на фермерите създават видимо напрежение в аграрния сектор. Правителството продължава преговорите с кредиторите, но тяхното условие за следващия транш от финансова помощ е да се приемат драстични промени, както в размера на пенсиите, така и в сумата за осигуряване.

От страна на фермерите от област Фтиотида вече предупредиха официално депутатите, че който подкрепи програмата за реформи е „желателно да не посещава района“. Дали отново ще сме свидетели на блокирани с трактори пътища, отговори Йоргос Палурас- член на фермерския съюз:

През втората десетдневка на януари фермерите да са в готовност да включат тракторите,заредени с гориво и започваме поетапни протести по пътищата.За съжаление това е единственият начин да постигнем нещо.

Както се очакваше гръцката опозиция отказа дори да обсъжда плана за промени и изцяло подкрепя не само фермерите, но всички засегнати от поредното орязване на пенсии и заплати и сливането на петте пенсионни фонда в един.

Кредиторите оказват силен натиск върху правителството на Ципрас за много тежки реформи, които дори и да бъдат гласувани в парламента ще предизвикат силни социални протести.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.