Начало / Новини / Двама пчелари от Несебър отиват в Брюксел

Двама пчелари от Несебър отиват в Брюксел

-Kirovn

Несебърските пчелари Кирил Киров и Николай Киров ще бъдат част от 12 членна родна делегация, която ще гостува идната седмица в Брюксел, Белгия, съобщи melnicata.com. В рамките на 4 дни в Европарламента ще се проведе Европейска седмица на пчелите и опрашването. Организатор на събитието за първи път е българският евродепутат Мария Габриел в качеството й на председател на Работната група „Пчеларство и здраве на пчелите“, както и зам.-председател на цялата интергрупа.

В рамките на Европейска седмица на пчелите и опрашването тази година Европейският парламент ще бъде и домакин на конференция на високо равнище на тема „Нови предизвикателства пред пчелите: пътят напред“.

В нея ще вземат участие пчелари и земеделски производители от цяла Европа, представители на европейските институции, учени, както и представители на бизнеса и неправителствения сектор. В тази група попадат и двамата несебърски представители Кирил Киров и Николай Киров.

На конференцията ще бъде направена равносметка на действията, предприети на високо равнище, в подкрепа на пчеларския сектор през изминалия законодателен мандат на Европейския парламент. В тази връзка ще бъде обсъдено развитието по въпросите, които са били във фокуса на предишните издания на Европейската седмица на пчелите и опрашването.

На следващо място в конференцията ще бъдат представени и обсъдени възможностите за създаване на модели за сътрудничество между пчеларите и земеделските стопани с цел повишаване на производителността и запазване на биологичното разнообразие и ролята на бизнеса, гражданското общество и европейските институции при тяхното прилагане, както и други теми.

© 2015 Fermeri.BG | Всички права запазени. Позоваването на Fermeri.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.