Начало / Новини / Двама пчелари от Несебър отиват в Брюксел

Двама пчелари от Несебър отиват в Брюксел

-Kirovn

Несебърските пчелари Кирил Киров и Николай Киров ще бъдат част от 12 членна родна делегация, която ще гостува идната седмица в Брюксел, Белгия, съобщи melnicata.com. В рамките на 4 дни в Европарламента ще се проведе Европейска седмица на пчелите и опрашването. Организатор на събитието за първи път е българският евродепутат Мария Габриел в качеството й на председател на Работната група „Пчеларство и здраве на пчелите“, както и зам.-председател на цялата интергрупа.

В рамките на Европейска седмица на пчелите и опрашването тази година Европейският парламент ще бъде и домакин на конференция на високо равнище на тема „Нови предизвикателства пред пчелите: пътят напред“.

В нея ще вземат участие пчелари и земеделски производители от цяла Европа, представители на европейските институции, учени, както и представители на бизнеса и неправителствения сектор. В тази група попадат и двамата несебърски представители Кирил Киров и Николай Киров.

На конференцията ще бъде направена равносметка на действията, предприети на високо равнище, в подкрепа на пчеларския сектор през изминалия законодателен мандат на Европейския парламент. В тази връзка ще бъде обсъдено развитието по въпросите, които са били във фокуса на предишните издания на Европейската седмица на пчелите и опрашването.

На следващо място в конференцията ще бъдат представени и обсъдени възможностите за създаване на модели за сътрудничество между пчеларите и земеделските стопани с цел повишаване на производителността и запазване на биологичното разнообразие и ролята на бизнеса, гражданското общество и европейските институции при тяхното прилагане, както и други теми.

© 2015 Fermeri.BG | Всички права запазени. Позоваването на Fermeri.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.