Начало / Новини / Други / Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

agnews.bg

Поздравителен адрес от министъра на земеделието и храните Десислава Танева по случай Ден на ветеринарния специалист.

Уважаеми ветеринарни специалисти,

Поздравявам всички Вас, държавни и частнопрактикуващи ветеринарни лекари в България, по случай професионалния Ви празник – Денят на ветеринарния специалист. Професията, която упражнявате е отговорна и с дългогодишна история. Успехите на всички Вас са постигнати с много труд и амбиции, защото всеки ден сте изправени пред предизвикателствата на новата и съвременна ветеринарна медицина. Благодарение на Вашата работа българските продукти отговарят на европейските изисквания за качество.

Вярвам, че и сега, когато епизоотичната обстановка на Балканите е тежка и в съседни на България страни се разпространяват множество заболявания сред животните, Вашите усилия, знания и опит ще предпазят страната ни от болестите, които могат да засегнат не само икономиката, а и здравето ни. Министерство на земеделието и храните и Българската агенция по храните предприеха незабавни мерки, целящи да предпазят навлизането на заразен нодуларен дерматит. Изготвихме и промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, които предстои да бъдат приети от Народното събрание. Основната промяна е засилване на контрола и вменяване на повече задължения и отговорности както у фермерите, така и за недопускане на нерегламентирано транспортиране на животни.

Желая Ви много успехи. Продължавайте да бъдете все така всеотдайни в науката за здравето на животните, която е пряко свързана с общественото здраве и безопасността на храните !

Честит празник!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.