Начало / Новини / Други / Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

agnews.bg

Поздравителен адрес от министъра на земеделието и храните Десислава Танева по случай Ден на ветеринарния специалист.

Уважаеми ветеринарни специалисти,

Поздравявам всички Вас, държавни и частнопрактикуващи ветеринарни лекари в България, по случай професионалния Ви празник – Денят на ветеринарния специалист. Професията, която упражнявате е отговорна и с дългогодишна история. Успехите на всички Вас са постигнати с много труд и амбиции, защото всеки ден сте изправени пред предизвикателствата на новата и съвременна ветеринарна медицина. Благодарение на Вашата работа българските продукти отговарят на европейските изисквания за качество.

Вярвам, че и сега, когато епизоотичната обстановка на Балканите е тежка и в съседни на България страни се разпространяват множество заболявания сред животните, Вашите усилия, знания и опит ще предпазят страната ни от болестите, които могат да засегнат не само икономиката, а и здравето ни. Министерство на земеделието и храните и Българската агенция по храните предприеха незабавни мерки, целящи да предпазят навлизането на заразен нодуларен дерматит. Изготвихме и промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, които предстои да бъдат приети от Народното събрание. Основната промяна е засилване на контрола и вменяване на повече задължения и отговорности както у фермерите, така и за недопускане на нерегламентирано транспортиране на животни.

Желая Ви много успехи. Продължавайте да бъдете все така всеотдайни в науката за здравето на животните, която е пряко свързана с общественото здраве и безопасността на храните !

Честит празник!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.