Начало / Новини / Еврокомисар Хоган заяви ,че имаме голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“

Еврокомисар Хоган заяви ,че имаме голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“

Работите усилено и има голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“, заяви европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган по време на среща с министъра на земеделието и храните Десислава Танева в Брюксел.

Министър Танева запозна еврокомисар Хоган с решенията, постигнати по време на Консултативния съвет по животновъдство тази седмица. „Пред всички организации обявихме разпределението на обвързана подкрепа в обхвата на директните плащания. Уверихме фермерите, че през първата възможна седмица за плащане, която стартира на 16 октомври, ще изплатим 70 % от субсидиите или 113 млн. лв. През декември ще бъдат платени оставащите 30 % от подпомагането”, обясни Танева. Тя сподели, че Министерството е предложило няколко начина на разпределение на помощта, отпусната от Европейската комисия, заради кризата в млечния сектор – 6 млн. евро. Министърът на земеделието и храните изказа благодарност на комисар Хоган за подкрепата, която ще получат българските животновъди.

„Направихме всичко възможно да определим критерии, съобразени със специфичните условия в отделните държави като България и Румъния“, каза от своя страна еврокомисар Хоган.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.