Начало / Новини / Други / Екзотични храсти са новата мода в градинарството

Екзотични храсти са новата мода в градинарството

agnews.bg

“Климатис” се нарича елегантната лиана, която вирее в Южна Америка и Азия, но устоява и на нашия климат, защото е студоустойчива. Декоративният храст украсява огради и декоративни решетки с водопади от цветове в бяло, синьо, виолетово и лилаво.

Храстът “Полигала” пък идва от Южна Африка, той има малки листа и цветове, които приличат на цикламени пеперуди. Японската акация, известна и като “Плачеща софора” пък образува купол и дава много ценна дървесина.

Тези храсти в момента са новата мода в градинарството и могат да се видят и закупят на изложбата “Цветна есен 2015” в Международен панаир Пловдив, съобщи БГНЕС.

Сред богатото разнообразие от овошки е далматинската смокиня, която ражда два пъти в годината- през пролетта и есента, а плодовете достигат тегло от 120 грама. Интересна също е и дюлята гигант с плодове които достигат до 500 грама.

Новостта пазара е органомедният разтвор за пръскане на всякакви растения, който унищожава инсекти, бактерии и гъбички. В биопродукта са използвани медни йони, които повишават неговата ефективност.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.