Начало / Новини / Животновъдството е единственият сектор от икономиката, който шест години има положително външно търговско салдо

Животновъдството е единственият сектор от икономиката, който шест години има положително външно търговско салдо

agnews.bg

Животновъдството е единственият сектор от икономиката, който вече шест години подред има положително външно търговско салдо. Сектор „Земеделие“ изнася повече отколкото се внася в страната и това е достойно за уважение. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на връчването на годишните награди на Експертната комисия по животновъдство – Бургас „Най-добър фермер – животновъд на 2015 г.“.

Той заяви, че българското земеделие и в частност животновъдството, въпреки всички трудности и предизвикателства пред него върви в добра посока. „Финансовото национално и европейско подпомагане е значително по-голямо, а възможностите, които предоставят европейските Програми също допринасят за развитието на сектора“, допълни той.

Заместник-министърът изрази радост, че има млади хора, които да продължат успешното развитие на животновъдството. „Да си животновъд е призвание. Само човек, който е изцяло отдаден може да бъде успешен в сектора“, каза още той.

По време на официалната церемония заместник-министър Цветан Димитров връчи приза в категория „Най-добър фермер – говедовъд на 2015 г.“ на Вангел Лолов.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.