Начало / Новини / Земеделие / Заключителната пресконференция по проект „От фермата до вилицата- практики за етичен и устойчив агробизнес“ се състоя в гр.Попово

Заключителната пресконференция по проект „От фермата до вилицата- практики за етичен и устойчив агробизнес“ се състоя в гр.Попово

15008055_1262144287162873_351557393_o

На 08.11.2016г. в ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово се състоя заключителната пресконференция по проект „От фермата до вилицата- практики за етичен и устойчив агробизнес“, осъществен по програма Еразъм+ в Италия .

Сред специфичните цели на проекта бяха: повишаване качеството на професионалната подготовка чрез обогатяване обучението по практика; изграждане на визия за устойчиво развитие на агробизнеса в община Попово с цел продължаващо обучение на възрастни, затвърждаване партньорството с Биоферма „Патрис“, засилена конкурентноспособност на образователния пазар.

На пресконференцията присъстваха председателят на УН при ПГСС А. Анков, представители на бизнеса, преподаватели, бивши, настоящи и бъдещи бенефициенти. Учениците бенефициенти по проекта чрез презентации споделиха наученото от тях по време на мобилността, направените изводи и във връзка със следващ проект горещо препоръчаха на своите съученици да се възползват от възможностите, които предоставя програма Еразъм+.

След това те получиха от директора на ПГСС инж. агр. Т. Тодорова своите сертификати Европас мобилност.

Следващата мобилност отново ще се проведе в биоферма Патрис, Сполето, Италия от 08.04.2017 до 28.04.2017г. Предстои кандидатстване и подбор на бенефициентите по проект „Фамилното биоземеделие- инструмент за приобщаващ растеж и устойчиво местно развитие“. Информацията за кандидатстване ще бъде публикувана на сайта на училището, в социалните мрежи и чрез постер във фоайето на училището.

© 2016 AGnews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AGNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.