Начало / Новини / Други / Заместник-министър Грудев: Стратегията на Световната банка ще допринесе за рационалното управление на язовирите

Заместник-министър Грудев: Стратегията на Световната банка ще допринесе за рационалното управление на язовирите

„Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник”, до с. Беловица, Пловдивска област. Той допълни, че очакванията са стратегията да бъде окончателно готова до края на тази година, като тя се изготвя съвместно с централната власт. Заместник-министър Грудев допълни, че след като документът бъде завършен той ще способства за по-рационалното използване на язовирите и другите хидромелиоративни съоръжения в страната. Чрез нея ще бъдат подобрени и процедурите, свързани с дейностите за опазване от вредното въздействие на водите на населени места и земеделски земи.

„Чрез зарибяването, в което около 20 000 шарана с различна големина бяха пуснати в язовира, ние ще подобрим биоразнообразието на водоема”, уточни заместник-министър Грудев. Той допълни, че за тази дейност няма предвидени средства от Европейския бюджет. Областният управител на Пловдив Розалин Петков изказа благодарност на Министерството на земеделието и храните и на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури за помощта за зарибяването на язовир „Пясъчник”. Той поясни, че такова мероприятие не е правено повече от 20 години на акваторията на язовира.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.