Начало / Новини / Зам.-министър Грудев откри павилион за български продукти в Китай

Зам.-министър Грудев откри павилион за български продукти в Китай

12188498_1089937577692228_1606281261_n

За мен е чест да открия първият българския павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу.“ Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на откриването на национален павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в гр. Ханджоу, Китай. Зам.-министърът подчерта, че счита за изключително важно по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на земеделието и храните между България и Китай. „Надявам се повече потребители на китайския пазар да имат възможност да се запознаят със земеделски продукти от нашата страна, като днес поставяме едно добро начало“, каза още Грудев.

Зам.-министърът обяви, че това е първият пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Той допълни, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в Китайската /Шанхайската/ пилотна зона за свободна търговия.

От своя страна г-н Ли Бин, директор на „Ханджоу Е-Роад Екомерс”, заяви, че този павилион е мост на сътрудничество между двете държави и прозорец към български продукти за Китай.

По време на откриването посетителите имаха възможност да опитат български продукти като кисело мляко, мед и вино. Изложени бяха още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.

Проектът за павилиона включва и развитие на сътрудничеството чрез предоставянето на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти в свободна безмитна зона за трансгранична електронна търговия. Българската страна заяви намерение за изграждане на логистичен център на пристанище Бургас.

В рамките на визитата си, зам.-министър Грудев посети и безмитните складове, където се запозна с начините на пакетиране и разпространение на чуждестранни стоки на територията на Китай.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.