Начало / Новини / Зам.-министър Грудев откри павилион за български продукти в Китай

Зам.-министър Грудев откри павилион за български продукти в Китай

12188498_1089937577692228_1606281261_n

За мен е чест да открия първият българския павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу.“ Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на откриването на национален павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в гр. Ханджоу, Китай. Зам.-министърът подчерта, че счита за изключително важно по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на земеделието и храните между България и Китай. „Надявам се повече потребители на китайския пазар да имат възможност да се запознаят със земеделски продукти от нашата страна, като днес поставяме едно добро начало“, каза още Грудев.

Зам.-министърът обяви, че това е първият пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Той допълни, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в Китайската /Шанхайската/ пилотна зона за свободна търговия.

От своя страна г-н Ли Бин, директор на „Ханджоу Е-Роад Екомерс”, заяви, че този павилион е мост на сътрудничество между двете държави и прозорец към български продукти за Китай.

По време на откриването посетителите имаха възможност да опитат български продукти като кисело мляко, мед и вино. Изложени бяха още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.

Проектът за павилиона включва и развитие на сътрудничеството чрез предоставянето на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти в свободна безмитна зона за трансгранична електронна търговия. Българската страна заяви намерение за изграждане на логистичен център на пристанище Бургас.

В рамките на визитата си, зам.-министър Грудев посети и безмитните складове, където се запозна с начините на пакетиране и разпространение на чуждестранни стоки на територията на Китай.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.