Начало / Новини / Европроекти / Зам.-министър Грудев: Очакванията ни са НССЗ да подготви по подмярка 6.3 над 2 000 бизнес плана на малките стопани

Зам.-министър Грудев: Очакванията ни са НССЗ да подготви по подмярка 6.3 над 2 000 бизнес плана на малките стопани

index1 (3)

„Очакванията ни са Националната служба за съвети в земеделието да подготви по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малките стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. над 2 000 бизнес плана на малките стопани, до края на приема, който приключва на 12 август.“ Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при връчването на 1 000-ия бизнес план на Стефан Стефанов от гр. Ботевград , изработен от Службата безвъзмездно.

„Държавата подкрепя малките земеделски стопани, чрез Националната служба за съвети, която подготвя напълно безплатно техните бизнес планове и им предоставя консултантски услуги“, каза зам.-министърът. Той припомни, че по нея всеки бенефициент може да получи левовата равностойност до 15 хил. евро, а общият бюджет, с който стартира приемът по подмярката е 30 млн. евро.

Най-голям интерес до момента има за проекти в приоритетните сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Животновъдство“, както и за стопанства, които се намират в планински райони. Над 150 проекта вече са издадени от офисите на НССЗ в областите Стара Загора, Бургас, Пловдив, Плевен и Русе.

Зам.-министър Грудев пожела успешно развитие на бъдещия кандидат по подмярка 6.3.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.