Начало / Новини / Други / Започва големият фестивал на младото вино в Пловдив

Започва големият фестивал на младото вино в Пловдив

agnews.bg

Седмото издание на фестивала “Дефиле на младото вино”, едно от най-важните събития за винен туризъм в България, се открива официално днес. Старт на Дефилето ще даде традиционното Дионисиево шествие, което тръгва от площада пред сградата на Община Пловдив в 13 часа. Церемония е от 14 часа на Лапидариума в Стария град. Гости ще бъдат председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, представители на Министерство на туризма, Националната лозаро-винарска камара, Европейския рицарски орден на виното, много пловдивчани и гости на града.

Символичното начало на дегустациите ще бъде дадено с отваряне на бъчвата на младото вино, предоставена от миналогодишния носител на златното отличие – “Вила Юстина”. Дегустациите продължават цял ден, както и през уикенда – 28 и 29 ноември.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на последната реколта на 26 водещи изби от цялата страна. Производителите ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на 12 емблематични локации в Стария Пловдив, сред които къщи, ресторанти и открити площи. В голяма част от обектите ще бъде предлагана и специално приготвена храна за дегустациите. Участие във фестивала ще вземат и производители на мед, които ще представят своята екологична продукция.

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще бъдат връчени по време на специална вечер на майсторите на виното, която ще се проведе на 28 ноември, събота.

Посещение на тазгодишното издание на фестивала е включено в програмата на участниците в Седмата международна среща на туроператорите, която се откри вчера.

Източник: Топ Новини

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.