Начало / Новини / Животновъдство / Засилват проверките за нелегална търговия и транспортиране на животни

Засилват проверките за нелегална търговия и транспортиране на животни

img2300

Инспектори от Агенцията по безопасност на храните в Бургас затягат проверките за нерегламентирана търговия и превоз на животни в областта. Абсолютно е забранено транспортирането им без изрична молба и последвало разрешение на агенцията.

Целта е да бъде предотвратена възможността за разпространение у нас на заразни болести, предава „Дарик“. В Турция са регистрирани огнища на опасни болести при животните и към момента, именно заради засиления контрол, настъпването им у нас, не е допуснато, казват от агенцията.

Контролът ще бъде затегнат особено по време на Коледните и Новогодишните празници и няма да бъде даден никакъв шанс на животновъди да извършват търговия на открито или да продават продукцията си директно от микробуси. Това съобщи днес на професионалния празник на ветеринарите д-р Георги Митев, директор на Агенцията по безопасност на храните в Бургас. Д-р Митев призова потребителите да купуват само от регламентираните обекти за продажба, тъй като там всички продукти са преминали контрол.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

Pigs on the farm. Happy pigs on pig farm. piglets

Огнище на Афиканска чума при домашни свине е потвърдено в България

На 31.08.2018 г. Националната референтна лаборатория потвърди инфекция с вируса на африканска чума при домашни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.