Начало / Новини / Земеделие / Зърнопроизводителите искат да ползват републиканските пътища срещу такса

Зърнопроизводителите искат да ползват републиканските пътища срещу такса

agnews.bg

Готви се проект на изменение на наредба, която ограничава движението на селскостопанска техника по републиканската пътна мрежа, алармираха от Асоциацията на зърнопроизводителите.Промените включват разрешение за движение на извънгабаритната техника срещу определена пътна такса при определени условия, но въвеждането им се бави, поясниха земеделците:

При агротехническите мероприятия по отглеждането и прибирането на земеделска продукция, земеделските стопани се налага да използват пътищата, отворени за обществено ползване по Републиканската пътна мрежа, при липса на алтернативни такива.

Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Светослав Русалов, които припомни, че извънгабаритните машини на зърнопроизводителите са в нарушение на наредба 11 чл. 8 от 2001 г заради което се налага да вземат маршрутите си от АПИ и да ги съгласуват с пътна полиция.

От 2010 г. започнахме да провеждаме разговори с АПИ, с контролно-техническата инспекция, с Пътна полиция и с експерти от МРРБ. Вече пета година няма промяна на тази наредба. През този период много наши колеги бяха глобявани дори за пресичане на такъв път от едната страна до другата. Затова настояваме да бъдат нанесени промените, които договорихме на последната среща, в наредба 11, тъй като предстои новият сезон.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

vacc

Ветеринарите получиха над 8,5 млн. лева за имунопрофилактични дейности

Ветеринарите получиха общо 8 544 682 лева за извършените имунопрофилактични дейности при животните през първото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.