Начало / Новини / Крими / Изгоряха 450 дка млада гора над Стара Загора

Изгоряха 450 дка млада гора над Стара Загора

пожар гора

Общо 450 дка млади дръвчета са изгорели при снощния пожар над Стара Загора, съобщи инж. Петър Заяков, шеф на Регионална дирекция по горите.

Това са площите залесени през 2010 -2011 година с бор, кедър, дъб и акация, след големия пожар на същото място три години по-рано. „Сега трябва да залесяваме отново”, поясни инж. Заяков. Изгорели са и 50 декара със сухи треви и храсти.

Огънят лумна вчера около 16 часа по пътя за „Дъбрава” в дере със сухи храсти и отпадъци. След това е обхванал и новозалесените райони.

В борбата с огнената стихия се включиха седем противопожарни автомобила от Стара Загора, Казанлък, ТЕЦ „Марица-изток 2” и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”. В гасенето участваха и служители на Регионална дирекция на горите с високопроходима техника. Зам.-кметът Йордан Николов също пристигна на мястото. Пожарът бе потушен около 22.40 часа.

На място в момента дежурят два противопожарни автомобила и два екипа от горски служители. Ще бъде извършен и оглед, за да се установят причините за пожара.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.