Начало / Новини / Земеделие / Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация в село Малко Враново

Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация в село Малко Враново

agnews.bg

Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация разкриха русенски и силистренски полицаи при съвместна акция,съобщи БНТ.

Задържани са двама мъже, които са се опитали да изнесат от стопанския двор в село Малко Враново 10 тона повече пшеница, отколкото е записано по документи. За измамата те използвали дистанционно управление, с което манипулирали кантара.

Кооперацията в село Малко Варното сключила договор за продажба на 500 тона пшеница с фирма от Шумен. Купувачът си наел транспортна фирма да достави зърното. Технологът на кооперацията заподозрял, че нещо не е наред на втория курс, който извършил камионът.

Оказало се, че в механичния кантар има монтирано електронно устройство, което се контролирало дистанционно от кола пред стопанския двор. Тук е бил паркиран автомобилът с двамата измамници, които чрез дистанционно управление са манипулирали кантара.

Полицията е задържала двама мъже – от Русе и от силистренското село Нова Черна. Щетата, която са щели да нанесат на кооперацията, е за 3000 лева.

Надвзетото количество пшеница е върнато за съхранение в стопанския двор. След приключване на разследването, кооперацията ще може да го продаде.

Източник: БНТ

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.