Начало / Новини / Земеделие / Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация в село Малко Враново

Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация в село Малко Враново

agnews.bg

Измама със зърно чрез манипулиран кантар в кооперация разкриха русенски и силистренски полицаи при съвместна акция,съобщи БНТ.

Задържани са двама мъже, които са се опитали да изнесат от стопанския двор в село Малко Враново 10 тона повече пшеница, отколкото е записано по документи. За измамата те използвали дистанционно управление, с което манипулирали кантара.

Кооперацията в село Малко Варното сключила договор за продажба на 500 тона пшеница с фирма от Шумен. Купувачът си наел транспортна фирма да достави зърното. Технологът на кооперацията заподозрял, че нещо не е наред на втория курс, който извършил камионът.

Оказало се, че в механичния кантар има монтирано електронно устройство, което се контролирало дистанционно от кола пред стопанския двор. Тук е бил паркиран автомобилът с двамата измамници, които чрез дистанционно управление са манипулирали кантара.

Полицията е задържала двама мъже – от Русе и от силистренското село Нова Черна. Щетата, която са щели да нанесат на кооперацията, е за 3000 лева.

Надвзетото количество пшеница е върнато за съхранение в стопанския двор. След приключване на разследването, кооперацията ще може да го продаде.

Източник: БНТ

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.