Начало / Новини / Има пазарни ниши, които са традиционни за България и няма да позволим те да бъдат заети от чужди производители

Има пазарни ниши, които са традиционни за България и няма да позволим те да бъдат заети от чужди производители

%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b8%d1%88%d0%b8

„Има пазарни ниши, които са традиционни за България и няма да позволим те да бъдат заети от чужди производители.“ Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в град Хасково по време на откриването на изложението „Подкрепяме българското“. Събитието е 19-то по ред и е част от инициативата на МЗХ в подкрепа на българските производители, която се провежда на територията на областните центрове в страната. „Делът на българските стоки в потреблението с всяка измината година се повишава,“ каза още зам.-министър Димитров. По думите му земеделието в страната се развива въпреки трудностите, като заболяването син език и заразен нодуларен дерматит. Той допълни, че за последните три години, площта на трайните насаждения в Хасковска област се е увеличила със 13 хил. дка, в това число и винените лозя. Броят на животните, които подлежат на подпомагане се е увеличил също, говедата с 30%, овцете с 15%, козите с около 14% за последните 2 години.

„Искам да ви уверя, че българският земеделски производител е този, който наистина може да даде добра храна на вас и децата ви. Подкрепяйки българското ние подкрепяме нашите бъдещи поколения, нашите региони, селата”, заяви заместник-министърът.

На изложението в Хасково над 30 местни производители представиха своята продукция от плодове, зеленчуци, мед, млечни и месни продукти, тестени изделия, вина и други. На събитието присъства заместник-министърът на правосъдието Петя Тянкова и заместник-кметът на Хасково Велин Балкански.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

sun-168426_960_720

ДФЗ преведе над 86 млн. лева за необлагодетелствани райони за Кампания 2018

Държавен фонд „Земеделие“ преведе 86 292 518 лева на 33 150 земеделски стопани по мярка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

placeholder