Начало / Новини / Земеделие / Инспектори от ОДБХ, София град съставиха 6 Акта при проверка на пазар за плодове и зеленчуци в София

Инспектори от ОДБХ, София град съставиха 6 Акта при проверка на пазар за плодове и зеленчуци в София

865

Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, София град съставиха 6 Акта за установяване на административно нарушение при проверка на пазар за пресни плодове и зеленчуци в столичния квартал „Дружба“. Инспекцията е извършена от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните и служители на 8 Районно управление на полиция (РУП) – Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Извършени бяха 11 проверки, в резултат на които са съставени 6 Акта, 5 от тях за непълна информация при етикетировката на продуктите и един за невалидна здравна книжка. Санкциите на актовете за нарушения по етикетировката са в размер от 500 до 1000 лева, а за невалидната здравна книжка в законодателството е предвидена глоба от 500 лева.

От началото на седмицата Българска агенция по безопасност на храните стартира масови проверки на пазари, тържища, складове за търговия на едро, търговски вериги и места за продажба на пресни плодове и зеленчуци на територията на цялата страна. Инспекторите следят за произхода на продуктите, правилното етикетиране, съответствие на произхода на предлаганите стоки посочен в документите с този на етикетите им, проверяват се съпроводителните документи и съответствие на стоката с действащото законодателство.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.