Начало / Новини / КЗК отмени обществена поръчка на замеделския министър заради дискриминация

КЗК отмени обществена поръчка на замеделския министър заради дискриминация

agnews.bg

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на земеделския министър Десислава Танева за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка за „Разработване на географска информационна система“, заради дискриминационни условия.

КЗК приема като дискриминационно условието на възложителя за опит на кандидатите в изграждането на информационни системи на национално ниво. Същото препятства участието на лица, разполагащи с квалификация и опит, но придобити при изграждането на информационни системи примерно на регионално ниво. Ограничително е и изискването към екипа, с който следва да разполага участникът – наличие на специфичен опит, измерващ се в брой години, като за ръководителя проект и ръководителя екип се изисква 5 години опит при проектиране, разработване, поддръжка и администриране на софтуер за информационни системи от тип електронни регистри.

На следващо място КЗК приема, че критериите, по които ще бъдат оценявани техническите предложения на участниците, не отговарят на изискванията на чл. 28, ал. 2 от ЗОП и са основание за отмяна на обжалваното решение.

От КЗК отхвърлят идеята за представяне на прототип от участниците, понеже подобно изискване налага високи финансови разходи на потенциалните участници в процедурата, без да имат сигурност, че ще бъдат избрани за изпълнители.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

40502_425_282

Започна приемът на документи за компенсации от природни бедствия за 2019 г.

От  1 октомври 2019 г., започна прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.