Начало / Новини / Други / Конференция на тема „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“ ще се проведе в гр.София

Конференция на тема „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“ ще се проведе в гр.София

Large_botti_size_oak_barrels_in_Chianti

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) заедно с Института за стратегии и анализи (ИСА) организира конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която ще се състои на 13 ноември от 10:30 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център (гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 147).

Събитието е под патронажа на Министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Ще участват инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. В дискусията ще вземат участие и представители на фирми-производители на грозде и вино.

По време на конференцията ще бъде отчетена първата финансова година от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Ще се обявят възможностите пред бизнеса в началото на втората финансова година, която започна от 16 октомври 2015-а. Ще бъдат представени и новите правила в лозарския сектор, които влизат в сила от 1 януари 2016 година. Предвидена е още дегустация на вина от местни български сортове.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.