Начало / Новини / Други / МЗХ удължава благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!”

МЗХ удължава благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!”

agnews.bg

Министерство на земеделието и храните удължава срока на инициативата „Купи жива елхичка, помогни на дете!“ до 18 декември 2015 г., включително. „Към кампанията в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес” има интерес от страна на гражданите и затова решихме да продължим с продажбата на коледните дръвчета до края на седмицата“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, придружени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, разговаряха със служители от Югозападното държавно предприятие, които продават коледни дръвчета пред Министерството на земеделието и храните. Представителите на предприятието споделиха пред министрите, че много хора са проявили интерес към кампанията, като идват специално за това от различни краища на столицата. „Имаше дори случай, в който млада двойка искаше да закупи голяма елхичка, за да участва със свой принос в благотворителната кампания, а самата елха да предостави в някой детски дом, вместо да я взима за себе си.”, сподели инж. Павел Павлов от Югозападното предприятие.

Спортният тотализатор закупи 100 живи елхички, които ще предостави на училища, детски градини и на заведения за деца лишени от родителски грижи.

Кампания на Министерството е в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, като по пет лева от продажбата на всяко от коледните дръвчета ще бъде дарена на асоциацията. Дръвчетата се предоставят от Държавните горски предприятия в 18 областни градове.

До 18-ти декември живите елхички ще могат да се закупуват от същите обекти, които бяха обявени в началото на кампанията. Информация за техните адресите може да се намери на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните в рубрика „Актуално”.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.