Начало / Новини / Министър Танева ще посети българския щанд Международното селскостопанско изложение в Париж

Министър Танева ще посети българския щанд Международното селскостопанско изложение в Париж

b2bab5b4e7e9ce8076962ea297dfe5d0

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l’Agriculture) 2016”, гр. Париж, Франция.

Министерството се представя с щанд, наподобяващ българският бит и култура, разположен на площ от 80 кв. метра. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като: млечни продукти – овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси със защитени георграфски наименования – филе „Елена“ Говежда Кайзер пастърма, „Кайсерован Врат Тракия“ и луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др. Страната ни се представя с общо 12 фирми изложителки.

В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с г-н Жан-Мари Оран – генерален директор на Международната организация по лозата и виното.

По време на форума официално ще се подпише протокол за сътрудничество между МЗХ и Национална служба за земеделски и морски продукти на Френската Република /Франсагример/.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.