Начало / Новини / Крими / Мними данъчни рекетират по телефона земеделски производители

Мними данъчни рекетират по телефона земеделски производители

6f3a0ba4a5cc7f114fb3a7e428ebc5db

За опит за телефонна измама на земеделски производители от името на данъчните предупреждават от НАП. В агенцията са постъпили два идентични сигнала от производители в селата близо до Хасково, на които е съобщено, че имат задължения към хазната и могат да ги платят на ръка.

Посочените суми, които измамникът е съобщил на земеделците, че дължат, са сравнително малки, за да е по-лесно да бъдат убедени. Като аргумент мнимият данъчен служител е изтъкнал желанието да улесни длъжниците, които в противен случай трябва да пътуват до областния град, за да погасят задълженията си.

По този повод от НАП изрично напомнят, че данъчните служители не приемат и не изискват плащания в брой. Всички плащания към хазната се правят по банков път. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и в МВР, категорични са данъчните. Всеки служител има служебна карта, с която се легитимира при проверка на място. Тя е отпечатана на хартия и е защитена с воден знак. На гърба ѝ са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Картата съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност и негова снимка. При съмнение за автентичността на служебна карта гражданите могат да запишат номера ѝ и да се обадят в приходната агенция.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.