Начало / Новини / Крими / Мними данъчни рекетират по телефона земеделски производители

Мними данъчни рекетират по телефона земеделски производители

6f3a0ba4a5cc7f114fb3a7e428ebc5db

За опит за телефонна измама на земеделски производители от името на данъчните предупреждават от НАП. В агенцията са постъпили два идентични сигнала от производители в селата близо до Хасково, на които е съобщено, че имат задължения към хазната и могат да ги платят на ръка.

Посочените суми, които измамникът е съобщил на земеделците, че дължат, са сравнително малки, за да е по-лесно да бъдат убедени. Като аргумент мнимият данъчен служител е изтъкнал желанието да улесни длъжниците, които в противен случай трябва да пътуват до областния град, за да погасят задълженията си.

По този повод от НАП изрично напомнят, че данъчните служители не приемат и не изискват плащания в брой. Всички плащания към хазната се правят по банков път. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и в МВР, категорични са данъчните. Всеки служител има служебна карта, с която се легитимира при проверка на място. Тя е отпечатана на хартия и е защитена с воден знак. На гърба ѝ са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Картата съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност и негова снимка. При съмнение за автентичността на служебна карта гражданите могат да запишат номера ѝ и да се обадят в приходната агенция.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.