Начало / Новини / Над 190 хил. лева допълнителни субсидии получиха животновъди от Шуменско

Над 190 хил. лева допълнителни субсидии получиха животновъди от Шуменско

agnews.bg

Допълнителни 193 179 лв. са изплатени от Държавен фонд „Земеделие“ на животновъди от област Шумен. От фонда уточниха за ТОП НОВИНИ, че изплатените субсидии са за заявления, по които са били извършени допълнителни административни проверки. Броят на заявленията от Шуменско е 30.

Държавен фонд „Земеделие“ изплати общо субсидии за животновъдство в размер на 2 516 218 лв. за цялата страна. Общият брой на заявленията е 319.

ТОП НОВИНИ припомня, че в края на месец октомври 4 043 498 лв. бяха преведени на фермери от област Шумен. Субсидиите са от първия транш по петте схеми за обвързано подпомагане за животни, както и по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки или кози-майки, обвързана с производството. Кандадите от областта,поличили помощ, са 918.

Първият транш от средствата по всички схеми за обвързано производство в животновъдството е до 70% от размера на плащането за едно допустимо за подпомагане животно за 2015 година.

Очаква се в началото декември ДФЗ да преведе и останалите 30% европейски субсидии по схемите за обвързано подпомагане в сектор животновъдство.

Източник : Топ Новини

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.