Начало / Новини / Европроекти / НССЗ е направила 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3

НССЗ е направила 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3

cows

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) е направила близо 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на бизнес форум в град Бургас. Тя подчерта, че от днес стартира приемът на заявленията за подпомагане по подмярката.

„Очакваме НССЗ да изготви над 2 000 проектни предложения по тази мярка. Надявам се това да помогне на малките стопанства да станат пазарно ориентирани, тъй като интересът е огромен”, каза още Танева. Тя допълни, че приемът по подмярка 6.3 ще бъде затворен на 12 август. Десислава Танева посочи, че най-очакван е вторият прием на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”. „До края на юли очакваме приключване на комуникацията с Европейската комисия относно втората нотификация по ПРСР. До момента сме получили подкрепа за всички промени”, обясни още тя.

В Бургас министърът на земеделието и храните заяви, че в края на месец август се очаква да бъде отворен и приемът по мярка 7.2 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” . Министър Танева апелира да се реализират проекти с устойчиви бизнес намерения, а не само заради евросубсидии.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.