Начало / Новини / Крими / ОДБХ Варна затвори нелегална транжорна за пилешко месо

ОДБХ Варна затвори нелегална транжорна за пилешко месо

agnews.bg

Областна дирекция по безопасност на храните затвори нелегална транжорна за пилешко месо в град Варна. Обектът е функционирал без регистрация по смисъла на Закона за храните, като цялата продукция е реализирана в ресторант на същата фирма в града. Проверката е извършена съвместно с представители на Областна дирекция на МВР – Варна в момент на доставка на суровини и храни.

При инспекцията са констатирани над 3 тона храни и суровини без етикети и документи за произход, в това число 150 килограма овкусени пилешки крила, над 215 килограма овкусено и замразено пилешко месо за дюнер, 2280 килограма замразени пилешки заготовки и разфасовки. Храните са опаковани в пластмасови бидони, кофи, касетки и кашони.

Установено е и съхранение на 230 килограма пресни картофи, 6 килограма замразен печен пипер и 260 килограма пиперена паста. В обекта е присъствал един работник без лична здравна книжка, без работно облекло и без представен трудов договор. Храните и суровините без документи за произход ще бъдат унищожени.

В момента на проверката в обекта са доставени над 1 тон, годни за консумация охладени пилета, от регламентиран доставчик, които са етикетирани и придружени с търговски документи. Те се съхраняват в хладилна камера и ще бъдат дарени на социални заведения в града.

За констатираните нарушения е съставен Акт за установяване на административно нарушение, като Закона за храните предвижда глоба от 5000 лева.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.