Начало / Новини / Крими / ОДБХ Варна затвори нелегална транжорна за пилешко месо

ОДБХ Варна затвори нелегална транжорна за пилешко месо

agnews.bg

Областна дирекция по безопасност на храните затвори нелегална транжорна за пилешко месо в град Варна. Обектът е функционирал без регистрация по смисъла на Закона за храните, като цялата продукция е реализирана в ресторант на същата фирма в града. Проверката е извършена съвместно с представители на Областна дирекция на МВР – Варна в момент на доставка на суровини и храни.

При инспекцията са констатирани над 3 тона храни и суровини без етикети и документи за произход, в това число 150 килограма овкусени пилешки крила, над 215 килограма овкусено и замразено пилешко месо за дюнер, 2280 килограма замразени пилешки заготовки и разфасовки. Храните са опаковани в пластмасови бидони, кофи, касетки и кашони.

Установено е и съхранение на 230 килограма пресни картофи, 6 килограма замразен печен пипер и 260 килограма пиперена паста. В обекта е присъствал един работник без лична здравна книжка, без работно облекло и без представен трудов договор. Храните и суровините без документи за произход ще бъдат унищожени.

В момента на проверката в обекта са доставени над 1 тон, годни за консумация охладени пилета, от регламентиран доставчик, които са етикетирани и придружени с търговски документи. Те се съхраняват в хладилна камера и ще бъдат дарени на социални заведения в града.

За констатираните нарушения е съставен Акт за установяване на административно нарушение, като Закона за храните предвижда глоба от 5000 лева.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.