Начало / Новини / Одобрена е позицията на България за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Одобрена е позицията на България за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

img2289

Одобрена беше и позицията за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 14 и 15 декември в Брюксел.

На него се очаква да бъде постигнато политическо споразумение по предложението за регламент за установяване на възможностите за риболов на определени рибни запаси и групи от рибни запаси в Черно море за 2016 г. Ще се търси съгласие и по предложението за установяване на възможностите за риболов на определени рибни запаси за 2016 г., приложими във водите на Съюза, както и извън него, а също и за корабите на Съюза.

В областта на земеделието ще бъдат обменени мнения по темата за устойчиво селско и горско стопанство и рибарство в биоикономиката. Председателството ще представи актуална информация по предложенията за регламенти за производството, пускането на пазара и употребата на медикаментозни фуражи, както и за ветеринарномедицинските продукти.

Ще се обсъждат предложенията за регламент по отношение на схемата за помощ за предлагане на плодове и зеленчуци, банани и мляко в учебните заведения, както и за биологичното производство и етикетирането на биологични продукти.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

download

Уведомителните писма за директните плащания тръгват онлайн!

Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават вече онлайн уведомителните си писма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.