Начало / Новини / Крими / Отмъстител с пушка уби крава и рани още три край Лом

Отмъстител с пушка уби крава и рани още три край Лом

agnews.bg

Неизвестен извършител уби с пушка крава на фермер в село край Лом и рани още три животни,съобщи Труд. Инцидентът е станал в петък следобед между селата Крива бара и Дондуково. Фермерът Е.Ч. /45 г./ и неговата съпруга  Б. Ч./44 г./ от Крива бара отглеждали коне, крави и биволици. Семейството обаче често пускало животните без надзор из района и те разоравали с копитата си реколтата на местните хора.

Към 16 часа в петък неизвестен пресрещнал оставените пак на воля добичета и открил стрелба по тях. Една крава паднала убита, а две други и една биволица били ранени. Чак привечер фермерите открили ранените животни и мъртвата крава и съобщили в полицията. На мястото е извършен оглед. От застреляното животно е изваден оловен куршум – най-вероятно е стреляно с ловна пушка.Стрелецът се издирва, съобщиха от полицията.

“Десетки пъти предупреждавахме собственика на кравите и конете, че животните му тъпчат нивите ни, но не направи нищо. Веднъж конете нахлуха дори и в парка на селото. Явно някой е решил сам да реши проблема, но жалко за добичетата, те не са виновни!”, коментираха жители на Дондуково.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.