Начало / Новини / Земеделие / От днес започва подаването на заявления по схема de minimis за зеленчукопроизводство

От днес започва подаването на заявления по схема de minimis за зеленчукопроизводство

agnews.bg

От днес до 10-и декември областните дирекции на Фонда приемат заявления от производителите на зеленчуци за участие по схемата “Де минимис”. Държавната помощ се предоставя на регистрирани земеделски стопани за компенсиране на част от разходите по отглеждането на зеленчукови култури през 2015 г. По схемата ще бъдат подпомогнати производители на зеленчуци оранжерийно производство (домати, краставици и пипер) като минималната площ за всеки вид култура е 1 декар, а общият бюджет е 250 000 лв.

Де минимис ще бъде разпределен и за производители на зеленчуци полско и градинско производство (домати, краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле) като минималната площ за всеки вид култура е 5 декара, а бюджетът – 750 000 лв.

От Фонд “Земеделие” припомнят, че общият размер на предоставените на едно стопанство помощи по схема “Де минимис” не може да надхвърля 15 хиляди евро за период от три години. Изплащането на парите по схемата е до 18-и декември, а конкретните ставки за подпомагане на декар ще бъдат определени на базата на броя приети заявления.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.