Начало / Новини / Животновъдство / От 14 декември се кандидатства за разсрочване на кредити в сектор „Животновъдство“

От 14 декември се кандидатства за разсрочване на кредити в сектор „Животновъдство“

agnews.bg

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ взе решение за разсрочване на кредити в сектор „Животновъдство“. От 14 декември до 29 февруари 2016 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ ще се приемат заявления за разсрочване на предоставените през периода 2008-2010 г. и 2012 г. кредити за закупуване на фураж.

Новото отсрочване на дължимите главница и лихва е до 25 ноември 2016 г. при лихва от 4%, но не по-малка от референтния лихвен процент за страната към датата на сключване на анекса за отсрочване на кредита.

Заявления могат да подават:

• Птицевъди с кредити за фураж от 2008 и 2010 г.
• Свиневъди с кредити за фураж от 2008 и 2010 г.
• Животновъди с кредити за фураж от 2008, 2009, 2010 и 2012 г.

От възможността за отсрочване на дължимите кредити могат да се възползват само фермери, които през стопанската 2014/2015 г. отглеждат животни от същото направление, по което е получен кредитът и имат регистриран животновъден обект. Това се удостоверява с извлечение от интегрираната информационна система на БАБХ, а за животни, които не подлежат на идентификация – с писмо от официален ветеринарен лекар.

Отпуснатите кредити са били отсрочвани ежегодно с решение на УС на ДФЗ, през предходната година – до 25 ноември 2015 г. Към тази дата дължимата лихва по отсрочените кредити възлиза на 8 351 050 лв, а главницата е в размер на 63 383 444 лв. от общо предоставените на сектор „Животновъдство“ за периода 2008-2010 и 2012 г. кредити от 77 116 613 лв.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

Pigs on the farm. Happy pigs on pig farm. piglets

Огнище на Афиканска чума при домашни свине е потвърдено в България

На 31.08.2018 г. Националната референтна лаборатория потвърди инфекция с вируса на африканска чума при домашни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.