Начало / Новини / Животновъдство / Планинското животновъдство е сред основните акценти в новите схеми за обвързана подкрепа

Планинското животновъдство е сред основните акценти в новите схеми за обвързана подкрепа

Планинското животновъдство е сред основните акценти в новите схеми за обвързана подкрепа

От следващата година ще се прилагат нови схеми за обвързана подкрепа, в които особен акцент има планинското животновъдство. Това зяви заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов, който проведе среща със земеделски производители от Област Смолян в рамките на кампанията „Подкрепяме българското“. Той подчерта, че до момента планинското животновъдство не е отделяно като приоритетен сектор. Заместник-министър Костов уточни, че не се предвиждат ограничения за отглежданите животни, тъй като в планинските региони е трудно сформирането на големи ферми от повече от 200 говеда, както в равнинните територии. При кравите ограничението е над пет и под девет крави в стопанство. „Смолян е регион с изключителни възможности за развитие на млечното и месното говедовъдство, с екологично чисти продукти, които могат да имат своята специфична ниша в пазара на хранителните продукти“, каза още той.

Свилен Костов подчерта, че целта на кампанията „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“, която се провежда в рамките на 28-те областни града на България, е да стимулира и да повиши интереса на потребителите към стоките, произведени от родните производители. На изложението присъстваха и кметът на град Смолян Николай Мелемов, зам.-областният управител Тодор Бозуков. 23-ма местни производители предложиха месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, билки, мед, олио и др.

© 2015 AGnews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AGNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.