Начало / Новини / Други / Призата за „Агробизнесмен на годината“ за 2015 г. спечелиха собствениците на птицеферма „Градус“

Призата за „Агробизнесмен на годината“ за 2015 г. спечелиха собствениците на птицеферма „Градус“

20151029_103154

„Земеделието в България е един високотехнологичен отрасъл на българската икономика, а птицевъдството е надминало изискванията на Европейските стандарти“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който връчи наградата „Агробизнесмен на годината“ за 2015 г. на собствениците на птицеферма „Градус“ Иван и Лука Ангелови. Той допълни, че въпреки случая с птичия грип от началото на 2015 г. и наложеното руско ембарго, птицевъдството в България е един от най-конкурентоспособните отрасли в земеделието. „То успя да запази своите позиции на международните пазари, като над 80% от продукцията е за износ“, посочи Цветан Димитров.

Заместник-министърът честити и 25-та годишнина на организатора на събитието в. „Български фермер“. Той заяви, че това е празник не само на редакцията на изданието, а на всички журналисти, които се занимават със земеделска тематика.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.