Начало / Без категория / Пъдпъдъци за яйца или месо – изборът е ваш

Пъдпъдъци за яйца или месо – изборът е ваш

В домашната си ферма може да изберете да отглеждате японски пъдпъдъци – яйценосно направление

Живото тегло на мъжките е около 120 г, на женските – до 150 г. Окраската на оперението им е сиво-кафява с тъмни и светли точици, с по-светли коремчета и тъмнокафяви петна по гушката. Годишно японските пъдпъдъци снасят до 300 яйца с тегло от 9 до 11 г.

Пъдпъдъци комбиниран тип – Фараон

Породата е създадена в САЩ. Окраската им е като на японските пъдпъдъци. Растат много интензивно и на 5-седмична възраст достигат тегло до 150 г.

Теглото на възрастните мъжки е до 200, а на женските – до 300 г. Средната носливост е по-ниска от това на птиците яйценосно направление – до 220 броя годишно, но пък яйцата им тежат повече: до 16 г.

Английски бял

Заради своя цвят е много популярна порода. Не е албиносна форма, тъй като сред бялата окраска на оперението се срещат черни перца – обикновено на главата, а очите са черни. Теглото на мъжките е 160 г, на женските – до 190 г. Средната носливост е около 280 броя годишно при средно тегло на яйцето 10-11 г.

Английски черен

Оперението варира от тъмнокафяво до черно.

Като правило черните пъдпъдъци са по-едри от белите: мъжките тежат до 170 г, женските – до 200 г. Носливостта им е като на белите.

Смокингов

Породата е получена от кръстосване на черни и бели английски пъдпъдъци.

Главата, гърдите и коремът са бели. Мъжките тежат 140-160 г, женските – 160-180 г. Снасят до 280 яйца годишно.

Мраморен

Оперението им варира от светлосиво до бежово с по-тъмни точици на гърдите.

Растат интензивно: женските – до 230 г, мъжките – до 190 г. Снасят около 200 яйца годишно.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

agnews.bg

Областна дирекция “Земеделие” – София обявява търг за отдаване под наем на пасища и ливади

Областна дирекция “Земеделие” София град открива процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.