Начало / Новини / Крими / Разкриха нова схема за над 3 млн. лв. с износ на люцерна за Китай

Разкриха нова схема за над 3 млн. лв. с износ на люцерна за Китай

люцерна

КОЛОСАЛНА СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЧРЕЗ ИЗНОС НА ЛЮЦЕРНА ЗА КИТАЙ Е ЗАСЕЧЕНА ОТ ВЛАСТИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, съобщава „Борба”.

Разследваното дружество имало складова база в старата столица и изкупувало люцерна от страната на цена около 200 лева за тон. След това обаче декларирало вътреобщностни сделки в рамките на Европейския съюз на драстично високи цени – над 350 евро на тон фураж. Разследващите органи се усъмнили в износа, след като засекли многократно прехвърляне на дружеството на различни лица със собственост в офшорна зона на китаец.

Данъчните заселкли само за броени дни износ на близо 5000 тона люцерна за над 3 млн.лв. по документи и начислен ДДС от сделките за близо 600 000 лева. При данъчна ревизия дружеството било наказано с над 200 000 лева за съмнителните операции.

Едната схема за източване на бюджета с фиктивен оборот в рамките на ЕС била деклариране като внос от Румъния. На митницата била обявявана стойност от 8000 евро на камион фураж, но сделката била фиктивна. Вниманието на институциите заострили земеделски производители, които съвсем случайно разбрали, че продават люцерна на една цена, а после тя се изнася в чужбина на друга.

За да прикрият следите си, участниците в схемата имали и втори канал за износ до Китай. Този път през Турция, а за получател се сочела турска фирма.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.