Начало / Новини / Крими / РДГ-Ловеч залови румънски граждани, извършващи незаконна сеч

РДГ-Ловеч залови румънски граждани, извършващи незаконна сеч

sogi356050

Горски служители от Регионална дирекция по горите – Ловеч и Държавно горско стопанско – Никопол заловиха две лица от румънски произход при незаконна сеч. Нарушението е констатирано na 19.10.2015 г.  при рутинна проверка в горските територии на остров Средняк на река Дунав. От българска страна до острова се достига с лодка, но от румънска страна е изградена сухопътна връзка, по която се преминава с каруци, извършва се незаконна сеч и се транспортира дървесина към Република Румъния, като доставки за частни фирми, преработващи дървесина.

Докато извършват обход на терена проверяващите забелязват три конски каруци, с впрегнати по два коня и шест лица от румънски произход, които извършват незаконна сеч. Горските служители успяват да заловят двама от нарушителите, а другите четирима избягват.

Задържани един бензиномоторен трион, а каруците и конете са предадени на съхранение на румънските гранични власти. Със съдействието на полицаите от МВР – гр. Никопол срещу двете виновни лица е образувано бързо досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Никопол.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

download

Уведомителните писма за директните плащания тръгват онлайн!

Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават вече онлайн уведомителните си писма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.